Hudební večer v kinokavárně - Petr Lüftner

(Petr Lüftner)
Hudební večer v kinokavárně - Petr Lüftner

Petr Lüftner je český písničkář, skladatel, textař, muzikant a zpěvák z Ústí nad Labem. K hudbě se aktivně dostal poprvé asi v šesti letech, kdy začal chodit na hodiny klavíru. V sedmnácti letech se rozhodl pro hru na tahací harmoniku po svém dědovi.

Jeho snem bylo hrávat pravidelně lidovky na mysliveckých naháňkách a při podobných příležitostech, později hrával pravidelně lidovou hudbu coby student lesnické fakulty na pražské ČZU, při studiích v bavorském Freisingu, kde si hrou začal příležitostně vydělávat a o rok později ve finském městě Nokia napsal svou první písničku. Uplynul půlrok a song Ty jsi to Ústí byl nahrán, opatřen klipem a mohl do světa. Bylo to tehdy jen další z jeho splněných přání - nahrát jednou svou píseň a měl pocit, že má splněno. Ale nebylo tomu tak a byl jen na začátku něčeho úplně nového.

Do povědomí se dostal v srpnu 2013 uvedením protestsongu Ty jsi to Ústí, díky kterému začal koncertovat, potažmo navázal spolupráci s Xindlem X a s jeho pomocí, jakožto producentem vydal v dubnu 2016 svou první desku s názvem Až se příště narodím.

V květnu 2018 vydává po dvou letech Petr svou novou tvorbu a první vlaštovkou z desky je song Celebrity, poukazující na současnou neřest především mladších lidí, kteří často žijí svým imaginárním obrazem a zapomínají na to, čím skutečně jsou.

Nyní pracuje na třetím albu, o kterém zatím prozrazuje, že se ponese v duchu "zpátky k písničkářství".

Délka akce: 90 minut
Země původu: Česká republika

Informace o akci a jejím konání