LiStOVáNí Lukáše Hejlíka - Literární hysterie (spoluúčinkuje Karolína Zoe Meixnerová)

(LiStOVáNí Lukáše Hejlíka - Literární hysterie (spoluúčinkuje Karolína Zoe Meixnerová))
LiStOVáNí Lukáše Hejlíka - Literární hysterie (spoluúčinkuje Karolína Zoe Meixnerová)

Ve škole nás naučili, že Babičku napsala Božena Němcová. Aktivnější učitelé pro zajímavost dodali, že to byla pěkná rajda, tedy Božena, nikoliv Babička. Literární hysterie své hrdiny zbavuje nálepek a popisuje jejich životy tak, jak skutečně proběhly. Plus mínus. Literatura je sexy, stejně jako knížka Průvodce literární hysterií 19. století od české influencerky, popularizátorky literatury Karolíny Zoe Meixnerové, známé také jako "cojezoe". Teď se vydává na turné s projektem Listování, také proto, aby představila svou poslední knihu, Národní opruzení.

- účinkují: Karolína Zoe Meixnerová a Pavel Oubram

Karolína Zoe Meixnerová

Karolína Zoe Meixnerová, známá také jako cojezoe_, je česká influencerka, popularizátorka literatury (zaměřuje se hlavně na období české národní obrození). Je autorkou podcastu Literární hysterie.

Pochází z Turnova. Vystudovala bohemistiku na Filozofické fakultě UK a také žurnalistiku. Videa s tematikou české literatury začala na Instagramu tvořit v červnu 2021, v počatcích zaměřené zejména na osobu Boženy Němcové. V průběhu léta a podzimu 2021 její popularita výrazně vzrostla, koncem téhož roku měla přes 21 tisíc sledujících na Instagramu a přes 19 tisíc na TikToku. Mezitím se oblast její tvorby tematicky rozšířila.

Délka akce: 60 minut
Země původu: Česká republika

Informace o akci a jejím konání