DIMENZE - celovečerní filmový debut

(DIMENZE)
DIMENZE - celovečerní filmový debut

Představujeme vám "Film" - nejen obyčejný film, ale mistrovské dílo, které se rodilo celých 10 let. Tento celovečerní film je výsledkem výjimečného a náročného vývoje, který probíhal za aktivní pomoci diváků. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil oscarový herec Brendan Fraser, který svým výkonem film důstojně reprezentuje. Tento film však není jen dalším fiktivním příběhem. Je inspirován skutečně prožitou událostí klinické smrti, jež přináší realistický a hluboký emocionální zážitek. Režisér a producent Dalibor Stach od roku 2015 zápasil s hudbou. Těsně před premiérou si našel film americký skladatel Matt Gates. Po shlédnutí filmu doslova napsal: "Máš nádherné obrázky a velmi zajímavý příběh, nedovolím ti takto film pustit ven." Gates pak vytvořil fenomenální hudbu, která dokonale doplňuje hluboké a zasvěcené téma filmu - klinickou smrt.

Františkovi se v současném životě ve vztahu s jeho ženou Martinou nedaří. Po nečekané zástavě srdce se František dostane do jinosvětí. Při putování kulisami k poslednímu soudu se pro něj rozehrají symbolické vhledy do alternativních životů. Pochopí, co má ve svém životě změnit?

Film je zpracován na motivy knižních bestsellerů Za oponou noci a Krušnohorské proroctví. Od tvůrce úspěšných dokumentů Vše o životě po životě.

Po projekci následuje přednáška SYNCHRONICITY.

Film podle skutečně prožité události

93 min. + beseda s tvůrci 45 min.

CZ, USA, SK

Režie a scénář: Dalibor Stach

Kamera: Karel Fairaisl, Martin Šácha, Vladimir Müller

Hudba: Matt Gates

Hrají: Brendan Fraser, Marcia Cross, Bolek Polívka, Dawn Olivieri, Dominika Morávková-Zeleníková, Petra Bučková, David Novotný, Michal Novotný, Dalibor Stach, Dalibor Stach jun., Martina Vážanová, Rachael Stachová, Mahulena Bočanová, Adéla Gondíková, Chantal Poullain, Richard Genzer, Michal Suchánek, Bohumil Klepl, Massimo Dobrovic, Martin Zbrožek, Gabriela Filippi

Zde rozhovor k tématu:

https://youtu.be/RuADeRXly-k?si=LgRJUJCXjkiEWzfy

Délka akce: 93 minut
Země původu: USA, Česká republika, Slovensko

Kino Hustopeče Vás zve

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Čtvrtek, 16. 5. - 18:00 Koupit
Kino Hustopeče
Název: DIMENZE - celovečerní filmový debut
  2D Česká verze
Cena: 150,00 Kč
Místo: Kino Hustopeče
Dukelské nám. 42/15
693 01 Hustopeče
Zobrazit na mapě